#1 08-08-2011 4:47 am

tesla
Registered: 07-26-2011
Posts: 4

unable to play videos from your site

Hi Guys,

I  am unable to play videos from your site,all i see is a blank screen after i click the play button,i know that your site uses html5,is there any way to play the videos ?I have  tried from firefox and opera .Thanks.

Offline

 

#2 08-08-2011 6:51 am

ChocoBilly
Administrator
From: San Francisco Bay Area
Registered: 05-25-2009
Posts: 1245
Karmojo: 82
Administrator

Re: unable to play videos from your site

Offline

 

#3 08-08-2011 7:57 am

tesla
Registered: 07-26-2011
Posts: 4

Re: unable to play videos from your site

I forgot to mention that i am on opensuse

Offline

 

#4 08-08-2011 2:33 pm

bog
Administrator
Registered: 05-29-2007
Posts: 577
Karmojo: 54
Administrator

Re: unable to play videos from your site

Hey Tesla, what version of Firefox are you using? Does it support .ogv?

Offline

 

#5 08-08-2011 3:55 pm

tesla
Registered: 07-26-2011
Posts: 4

Re: unable to play videos from your site

Hi Bog,

I am using FF5 ,i guess the part of the problem is that my FF may not be supporting .ogv format.Is there any way i can check if my FF supports .ogv ? If my FF doesnt support .ogv  can i use xine or totem or mplayer external application to play videos from your web site?

Offline

 

#6 08-08-2011 7:59 pm

bog
Administrator
Registered: 05-29-2007
Posts: 577
Karmojo: 54
Administrator

Re: unable to play videos from your site

Do the videos here play for you? http://www.mozilla.com/en-US/firefox/video/

Offline

 

#7 08-09-2011 4:22 am

tesla
Registered: 07-26-2011
Posts: 4

Re: unable to play videos from your site

Hi Bog,

No it doesn't play the videos from that site or even from youtube.com/html5,looks like something is broken at my end.If i am not wrong FF5 suports html5 so i am guessing it should play those videos.

EDIT : Are your videos encoded using the h.264 codec?

Last edited by tesla (08-09-2011 4:27 am)

Offline

 

#8 08-09-2011 4:54 am

bog
Administrator
Registered: 05-29-2007
Posts: 577
Karmojo: 54
Administrator

Re: unable to play videos from your site

Our videos are available in h.264 and theora/ogv.  The videos on Firefox's site should definitely work since they're HTML5 available in webm, theora/ogv, and h.264/mp4.

I have a feeling the codec support on your machine is broken.  We fall back to QuickTime if you don't have HTML5 video (but you do).  I think mplayer or some other package can take quicktime content.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson