#26 08-11-2007 8:21 am

bleupencil
Tipster
From: Australia
Registered: 08-08-2007
Posts: 6
Karmojo: 29

Re: Frame Counters Please!

Hi everyone!

I'm kinda new and I just figured out a way to add frame timecode in Adobe Premiere. Thought I'd post for those interested. FYI, this is using Adobe Premiere Pro 2, though I don't see why there would be much different in other versions.

Effects panel > Video Effects > Video > drag the Timecode effect onto your video file.

You can change the settings in the Effect Controls panel to suit your video. Most important is to change the "Format" to frames.

Tweak and export as desired.

Hope that helps someone smile

Offline

 

#27 08-27-2007 8:35 am

Mad_Max
Participator
Registered: 07-13-2007
Posts: 2
Karmojo: 7

Re: Frame Counters Please!

Nice idea aja, .....

Offline

 

#28 09-02-2007 7:51 pm

SheepFactory
Tipster
From: Vancouver
Registered: 09-01-2007
Posts: 54
Karmojo: 30

Re: Frame Counters Please!

This is what I use:

headsUpDisplay ?-section 8 ?-block 0 ?-blockSize "medium" ?-dfs "large" ?-command "currentTime -q" ?-atr ?HUDFrameCount;


You need to have one object in your scene keyframed and animated for it to update correctly keep in mind.

Offline

 

#29 09-21-2007 4:34 pm

cpopeace
Upstanding Citizen
From: Troy, NY
Registered: 07-02-2007
Posts: 2
Karmojo: 37

Re: Frame Counters Please!

Oliveuk -  How do you do a playblast in Max? Also, I am not seeing the frame counter option can you please give directions?

Offline

 

#30 10-05-2007 4:28 pm

3ddy
From: The Netherlands
Registered: 10-05-2007
Posts: 7

Re: Frame Counters Please!

Oliveuk means: Playblasting in 3dsmax is called: Make Preview. It can be found here: Animation > Make Preview. There you can choose under "Display in Preview" for "Frame Numbers"

But, if you really insist to have Frame Numbers in the final render, I wrote a script for that option: http://www.3dhype.com/scripts/Framenummers.zip

When you run this script, it will be placed in Render Effects.

Offline

 

#31 10-05-2007 8:07 pm

cpopeace
Upstanding Citizen
From: Troy, NY
Registered: 07-02-2007
Posts: 2
Karmojo: 37

Re: Frame Counters Please!

SWEET! - thanks for the knowledge, much appreciated.

Offline

 

#32 10-15-2007 2:04 am

daniel_huertas
Upright Citizen
From: PERU - Canada
Registered: 07-01-2007
Posts: 305
Karmojo: 47

Re: Frame Counters Please!

someone who knows how to render the frame count in MAX??? i know how to get it done in the viewport but rendering i cannot find the option.. or maybe i have the option when i export my video and compress it in adobe premiere??   this is the result with frame count that i would like to get..

Direct Link



thanx!

Offline

 

#33 10-18-2007 10:48 am

michaelcawood
Celebrity
From: Los Angeles
Registered: 10-10-2007
Posts: 592
Karmojo: 60

Re: Frame Counters Please!

People putting their videos on YouTube or various other similar hosting sites should also consider that their frame counters are being covered by a logo.

I like that Premiere Pro timecode marker. I'll be using that.

Offline

 

#34 11-16-2007 11:26 pm

pamtango
Upstanding Citizen
From: Oakland, California
Registered: 07-06-2007
Posts: 17
Karmojo: 34

Re: Frame Counters Please!

For Blender versions before 2.46, you can add a sequence plugin in the sequence editor called, "framestamp". You'll find it, with others, at this site:
http://www-users.cs.umn.edu/~mein/blender/plugins/
Select the strip that is your rendered movie, then add the plugin. Once you put the plugin strip where you want it on the time line hit "n" to select the options you want.
In the current version, Blender 2.48, there are controls for frame stamping in the Render Buttons on the right side next to the Format tab. Just click on the Stamp tab and enable.
PamTango

Last edited by pamtango (10-27-2008 4:35 pm)

Offline

 

#35 12-21-2007 10:38 pm

mattress
Upstanding Citizen
From: Worthing, England
Registered: 12-18-2007
Posts: 24
Karmojo: 32

Re: Frame Counters Please!

For Maya...

Here's how you can set up shelf buttons that will turn the counter on and off:

I've used the code from Gitten7 because that one worked perfecty with scrubbing and playblasting whereas the others weren't as good.

Open up the script editor:

Window>General Editors> Script Editor

paste in the following line:

expression -s "headsUpDisplay -rem HUDFrameCount;\r\nheadsUpDisplay\r\n-section 8\r\n-block 1\r\n-blockSize \"small\"\r\n-dfs \"large\"\r\n-ao 1\r\n-l \"CurrentFrame : \"\r\n-command \"currentTime -q\"\r\n-atr\r\nHUDFrameCount;"  -o "" -n "printme" -ae 1 -uc all ;

(it should paste in as one continuous single line)

Now back in Maya, select the 'Custom' shelf (or any shelf that you wan't to add the button to)

Now back in the script editor window:

select the line of code you just pasted in and choose: File> Save Selected to Shelf

Call it something short and logical like 'Frame' or 'Count' (anything longer won't fit)

You should see the button pop up in the shelf you have visible.

Now back in the script editor paste in the following line:

headsUpDisplay -rem HUDFrameCount;

Select it and once again choose File>Save Selected to shelf

Call it 'Delete' or something similar.

Now you should have two buttons next to each other in your shelf. One will activate the frame counter and one will delete it.

I hope this has been a useful addition. I found that most tutorials didn't have the delete option, had you messing around in the script folder or had extra unwanted HUDs.

Thanks again to Gitten7 who gave us the best code.


IN VINO VERITAS... (usually at the bottom of the bottle).

Offline

 

#36 01-03-2008 8:52 pm

Mythsnlore
Rockstar
From: Southern California
Registered: 06-12-2007
Posts: 299
Karmojo: 79

Offline

 

#37 01-29-2008 8:31 pm

willchristiansen
Tipster
From: Bay Area, United States
Registered: 01-29-2008
Posts: 5
Karmojo: 29

Re: Frame Counters Please!

I believe Maya 2008 includes a frame counter, goto Display > Heads Up Display > Current Frame

w.


Online Portfolio:
www.willchristiansen.com

Offline

 

#38 02-06-2008 6:42 am

characteranim78
Celebrity
From: Dallas Texas
Registered: 09-16-2007
Posts: 753
Karmojo: 63
Productive!

Re: Frame Counters Please!

I have already packed my other computer for my big move smile So I can't check this out but I found this link that shows a way to use max's video post to add a image filter event: http://www.effectware.com/eng/download/ … ounter.htm If somebody had time let me know how it works out, I wont be able to check for a few days.

Werd!

D


Don Dixon
Animator
Reel Fx Animation Studios
Blog:http://www.dondixon.blogspot.com

Offline

 

#39 02-15-2008 10:21 pm

Patrick Alessi
Tipster
From: Denmark - Fredericia
Registered: 07-05-2007
Posts: 47
Karmojo: 27

Re: Frame Counters Please!

In using mattress's framecounter i experiance that it disapears when playblasting!
How can i make it stick on the output file?

Offline

 

#40 03-19-2008 2:14 am

Chab
Tipster
Registered: 03-19-2008
Posts: 12
Karmojo: 30

Re: Frame Counters Please!

For Blender, there will be a stamp option in the next version, with  frames (of course), but also file, commentary, camera, date ... Use the version in development.

Offline

 

#41 03-23-2008 2:49 pm

flowerman
Upstanding Citizen
From: y axis
Registered: 02-03-2008
Posts: 11
Karmojo: 30

Re: Frame Counters Please!

anyone know what frame counter Victor Navone is using on this?

Direct Link

Offline

 

#42 03-25-2008 11:15 am

inkstar
Participator
Registered: 02-02-2008
Posts: 1
Karmojo: 8

Re: Frame Counters Please!

http://funhouseinteractive.biz

These guys have a tool called tradigitools - it has a GREAT playblast with counters and other info.

Brynjar ElÝ

Offline

 

#43 03-30-2008 6:55 pm

universehead
Tipster
Registered: 10-02-2007
Posts: 1
Karmojo: 27

Re: Frame Counters Please!

If you're like me then MEL isn't your bag.  I just like to make things move and look cool in maya i don't want to worry about scripting.  I just use after effects to slap on a frame counter.   it's way easier than killing you're animation brains.

Peace Dogs

Offline

 

#44 04-20-2008 5:03 pm

KrisStaber
Tipster
Registered: 04-01-2008
Posts: 4
Karmojo: 29

Re: Frame Counters Please!

i think victor navone uses the one thats linked here with a different color:

http://thinkanimation.blogspot.com/2007 … ktime.html

quicktime and maya framecounter

Last edited by KrisStaber (04-20-2008 5:04 pm)

Offline

 

#45 05-07-2008 4:39 pm

stu sutcliffe
Upstanding Citizen
Registered: 04-29-2008
Posts: 1
Karmojo: 33

Re: Frame Counters Please!

Any one got any ideas for a counter for Carrara! ( anybody use Carrara???)

Offline

 

#46 06-01-2008 5:38 pm

venomgfx
Helper
From: Rio Gallegos, Argentina.
Registered: 05-02-2008
Posts: 1
Karmojo: 17

Re: Frame Counters Please!

How to use the Stamp tool in Blender 2.46
http://wiki.blender.org/index.php/Refer … nder/Stamp


just my two cents.

Offline

 

#47 06-15-2008 8:12 am

raman_3d
Helper
From: chandigarh
Registered: 04-15-2008
Posts: 71
Karmojo: 12

Re: Frame Counters Please!

what about frame counter in rendering..? all those script are gonna work for playbalst


If u want it u have to go for it.

Offline

 

#48 06-20-2008 7:45 pm

theanimator
Tipster
From: Delhi
Registered: 05-25-2008
Posts: 9
Karmojo: 29

Re: Frame Counters Please!

Thanks....Sketchaholic.... your script is working great.... with MAYA 8.5.....
thankx  one again... it will really help me in animating....god bless you...

Offline

 

#49 07-01-2008 11:13 am

Jazzbreeze
Upstanding Citizen
From: China/shanghai
Registered: 10-13-2007
Posts: 7
Karmojo: 33

Re: Frame Counters Please!

I agree with You COOL


Animator/Grahpic Artist

Offline

 

#50 07-24-2008 11:25 am

luv2animate
Model Citizen
From: India
Registered: 07-22-2008
Posts: 156
Karmojo: 50

Re: Frame Counters Please!

Thanx darkfuryo,
at first I was so really nervous to do that as I know nothing about scripting and if anything happens I wont b able to mend it..but your process is soo easy n its working perfectly...thanks a lot!!!!


HappY AnimTinG

"Stressed" sad when read backward is "Desserts"smile

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson